Нинова: Три картини обобщават управлението на ГЕРБ - онази с чекмеджето, свлачището и потопената под вода България

13 Ян 2021 12:45

Откриваме последната сесия на 44-то Народно събрание. Могат да се изброят много числа за приети закони, решения, ратификации. Сухата статистика е важна, но е по-важно какво стои зад нея. А най-важен е живият живот. За тези 4 години уважаеми управляващи, вие продължихте да развивате две паралелни Българии. Една телевизонна и една реална. От екраните чухме, че сме държавата с най-нисък дефицит в Европа. Но реалната държава оставяте с 40 млрд. дълг. Най-бедната в Европа и с най-големи неравенства.

 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова при старта на новия политически сезон.

 

“Вашата е държава с рекордни инвестиции в производство, в заводи, които се откриват всеки ден и работни места. Другата, реалната, завърши 2020 г. с 380 000 нови безработни. В тази на управляващите, вие се справяте най-добре с кризата, а в истинската България беше в един период първа по смъртност.

 

Могат да се изброяват още много такива примери, но има три картини, три образа в последните месеци, които без думи обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата - онази с чекмеджето с парите и пистолета. Втората - свлачището на пътя за Рилския манастир само ден след като премиерът се похвали и откри обекта. И третата е днешната - на потопена под вода половин България. Обобщено тези три картини казват безхаберие за хората, некомпетентност, корупция и безнаказаност”, посочи Нинова.

 

Тя бе категорична, че опозицията няма да отстъпи от политиките, които БСП е защитавала досега. Нинова даде заявка - две неща ще бъдат направени през оставащото време от дейността на Народното събрание.

 

“Първо, разбираме, че здравето на хората е най-важно в този момент. Изхарчиха се стотици милиони. Искаме информация за всеки похарчен лев. Настояваме да стане публично известно колко стотици милиони се изхарчиха и до колко български граждани, домакинства и фирми стигнаха. На колко хора помогнаха? Искаме отчет на правителството в какво състояние остава България. Но не онзи телевизионен отчет, а истинският. Защото ние ще го направим и ще ви търсим отговорност за този период”, отсече Нинова.

Main Menu