Валери Симеонов за наводненията: Слава Богу, че имаме дейни министри

14 Ян 2021 16:40

Глупава политическа агитация и акция са опитите да се хвърля упрек на действията за преодоляване на препятствията. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в отношение към изслушването в парламента на четиримата министри за влошената метеорологична в страната, съобщи Агенция "Фокус".

"Нашето отношение е изключително и с благодарност ние приемаме обясненията на хора, които си вършат работата. На хора, които обясняват с човешки думи, които са вътре в материята. Слава Богу, че имаме дейни министри, които знаят какво правят и могат да го обяснят. Това е разликата на досегашните кризи, в които имаше министри, които говореха на книжен, административен език", каза Симеонов.

"Валежи, прекомерни ще има, както е имало. Природни бедствия ще има. Искам категорично да заявя, че няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие. То не се съобразява с политическата конюнктура. Всякакви опити да се хвърля упрек за действия, които са вследствие, които са действия за преодоляване на препятствията е една глупава елементарна повърхностна политическа агитация и акция", допълни още лидерът на НФСБ.

 

Той апелира към другите парламентарни групи да уважат усилията на хората, които се налага да работят по 16 и повече часа в денонощието, за да преодолеят последствията от тези природни бедствия. "В случая има адекватни действия", допълни още той.

По думите му това се вижда ежедневно от задъханите негативни репортажи на всички телевизии.

Main Menu