Разкриха обир на близо 1 млн. лв. от тайник на камина в Ямбол

22 Ян 2021 18:52

Полицейски служители от Ямбол успешно разкриха извършител на кражба на 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги, 450 бразилски реала и златни накити, пише "Монитор".

Разследването за кражбата е започнало още на 21 октомври миналата година. Тогава в ямболската полицията е постъпил сигнал за кражба на голяма сума пари и златни накити от дома на местен жител. По данни на потърпевшия кражбата е станала чрез отключване на входната врата на жилището. На местопроизшествието е бил извършен оглед. По случая има образувано досъдебно производство. Полицаите сформирали екип за издирването и задържането на крадците.

По време на спецакция в Ямбол и Бургас, проведена на 20 януари, униформените задържали шестима души. Един от тях е 44-годишен мъж, извършител именно на този обир. При разследването е установено, че противозаконно отнетата парична сума се е намирала в тайник, разположен в камина.

По време на операцията са били проверени 17 обекта - частни адреси и автомобили. От тях са намерени и иззети общо 54 хиляди лева и златни накити.

Повдигнати са обвинения на заловения крадец.

Main Menu