Борисов: Хората искат ваксини, ще пратим самолет

23 Фев 2021 13:18

Хората искат масово да се ваксинират, готови сме да изпратим самолет за още ваксини. Това каза премиерът Бойко Борисов на обиколка в хасковска област, става ясно от видео, публикувано в профила му в социалната мрежа фейсбук.

„Много здраво стъпихме в преговорите с „Газпром“. Над 50 процента намалихме цената. В София това звучи като нещо нормално, защото не се усеща. Като прибавиш, че преди няколко дни бяхме на гръцката граница. Газопроводът се строи и в края на годината ще е готов“, коментира Борисов.

По думите му пазарът ни е либерализиран. „Това са безспорни факти. Някои се опитват да ги омаловажават. Ако беше лесно, да го бяха направили досега. Знам как се водят преговори с „Газпром“ и да намалиш цената с 50%“, допълни той.

„Ваксинираме ударно. В четвъртък идват и на „Пфайзер“ ваксини. Да изпратим самолет да докараме за два часа ваксини, вместо с тир, защото хората искат масово да се ваксинират. Това е единственото решение да живеем. В момента имаме над 1900 заразени. Вълната ще се вдигне и единственият шанс да я спрем е с ваксини. Виждате как е в Европа“, посочи той.

„И двамата с Дончев го изкарахме – не е хубаво. 20 дни болни, след това карантина. Това е огромно време. Не е човекът да отиде да си почине, да се върне ободрен, това е като затвор 25-30 дни“, каза още той.

Марияна Николова е вицепремиер и остава да замества, тя няма да участва в изборите. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос кой ще управлява държавата, след като министър-председателят и Томислав Дончев ще участват в изборите.

Попитан дали Томислав Дончев ще участва в изборите, Борисов отговори:

„Естествено, водач е в Габрово. Марияна Николова е вицепремиер. Като дойдат изборите, ще ви кажа“.

Main Menu