105 от кандидатите на ВМРО за парламентарните избори са от гражданската квота

25 Фев 2021 14:20

Сто и пет от кандидатите на ВМРО за парламентарните избори са от гражданската квота, от тях осем са водачи на листи. Това каза лидерът на партията Красимир Каракачанов
на пресконференция в централата на партията.

Сред кандидатите са Боян Чуков, ген. Кирил Радев, Кузман Илиев, проф. Христо Смоленов, Давид Александров, Христо Димитров, Владимир Кисьов, Арлин Антонов Иван Иванов, Ернестина Шинова.
Реклама

Представителите от гражданската квота са хора със собствена позиция, характер и отстояване не българския национален интерес, заяви Каракачанов.

Сред представените кандидати са бившият шеф на НСБОП ген. Кирил Радев и ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров. В листите ще бъде Димитър Александров е съпредседател на сдружение РОД. Сдружението е основен организатор на протести срещу еднополовите бракове, "джендърите", Истанбулската конвенция, Стратегията за детето и в управата му има представители на евангелски църкви с корени в САЩ.

След представянето Боян Чуков каза, че ВМРО е най-близка до неговите убежденията му, а Кузман Илиев - че е патриот, а само за партията на Каракачанов патриотизмът не се е превърнал в срамна дума. Христо Димитров заяви, че е нарушил обещанието си да не се занимава с политика, защото изпитвал чувството на срам, че стои със скръстени ръце и не прави нищо. Смоленов, който е един от основателите на Екогласност, заяви, че е екопатриот.

Боян Чуков е дипломат и кадрови разузнавач от Държавна сигурност, той е завършил школата на КГБ в Москва. Христо Смоленов е нещатен сътрудник на ДС.

Main Menu