Слави Трифонов води листите във Варна и Стара Загора

26 Фев 2021 19:50

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще води листата на формацията във Варна и Стара Загора.

3,5 млн. сънародници гласуваха на референдума, но сегашната политическа класа ясно показа, че се интересува единствено от властта и нейните облаги.

Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.
Ние направихме всичко възможно да се чуе гласа на народа, затова направихме всичко възможно да създадем партия.

 

В здравеопазването един от нашите кандидати е проф. Андрей Чорбанов ще участва в изборите.

Андрей Чорбанов е вторият най-активен в медиите критик на здравната политика на правителството по време на Covid-пандемията, които се оказа кандидат за народен представител след Атанас Мангъров, който влезе в листите на АБВ.

Освен Чорбанов - лица на партията ще бъдат хирургът Ивайло Христов, кардиологът Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" доц. Силви Кирилов.

В икономиката експертът Мика Зайкова влиза в надпреварата. Икономическият екип на "Има такъв народ" ще се състои от бившия експерт към КТ "Подкрепа" Мика Зайкова, банковия мениджър Любомир Каримански и финансовия експерт Пламен Данаилов.

В сектор Правосъдие остриетата на „Има такъв народ” са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

От партията на Слави Трифонов предлагат главният прокурор да се избира пряко и извеждане на прокуратурата от съдебната власт. От "Има такъв народ" не разкриха дали трябва да е подчинена на изпълнителната власт.

Важно предложение е въвеждането на мажоритарна изборна система в два тура, стана ясно от изявленията.

В образованието предлагат да има два учебника за средното образование, отмяна на малките матури в четвърти клас и евентуално закриване на университети.

За Слави Трифонов туризмът остава стратегически ресор за развитието на българската икономика. Припомняме, че секторът е стратегически за останалите участници в изборите - ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, Веселин Марешки, НФСБ, Да, България и други политически формации.

В сектор "Земеделие" от партията на Слави Трифонов предлагат комасация на земеделската земя. Това ще е от полза на едрите земеделци, които разполагат с финансов и технологичен ресурс да увеличават своите земеделски масиви. В момента България е производител на зърнени култури, но не и на плодове и зеленчуци.

Иван Хиновски ще отговаря за енергетиката в партията на Слави Трифонов. От неговото изявление стана ясно, че въглищните централи и АЕЦ ще са водещи в развитието на сектора.

Ревизия в МВР и демутризация на ведомството предлагат от партията на Слави Трифонов. От формацията предлагат пряк избор на ключови началници в структури на полицията.

Пълна ревизия на спортното министерство, стратегия за олимпийска подготовка, програма за развитие на спорта в обстоятелства като ковид-пандемията, предвижда партията на Слави Трифонов в сектор „Спорт”.

От политическата формация ще направят оценка на решението за одържавяването на частните лотарии и приходите за подкрепа на спорта. Николай Радулов, бивш зам.-министър на вътрешните работи, води екипа в сектор „Сигурност”. Той също предвижда вълна ревизия на ведомството и контрол на сектора.

Пълната програма на "Има такъв народ" ще бъде представена утре.

Main Menu