Ето как ще гласуват хората под карантина

04 Мар 2021 17:05

Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ще бъдат под карантина, съобщи Агенция "Фокус".

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров посочи, че гражданите трябва да подадат заявление към съответната общинска администрация най-късно до 31 март по следните начини: саморъчно подписано и подадено до Общинската администрация, чрез пълномощник в свободен текст, без да е необходимо пълномощното да е официализирано, по поща или факс, по електронната поща на общинската администрация, без да се изисква квалифициран електронен подпис (КЕП).

Друга възможност е да се подаде електронно заявление в случай, че администрацията разполага с платформа за електронно обслужване на граждани, като и в този случай не се изисква КЕП.

Не е необходимо гражданите да удостоверяват, че са карантинирани, тъй като това е задължение на съответната общинска администрация, която трябва да направи справка в РЗИ или Националната система за борба с COVID-19.

Main Menu