Сачева: ГЕРБ ще предложи нормално правителство, името на премиера не е ясно

07 Апр 2021 19:14

ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава, ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции", отбеляза тя. За името на премиера тя беше категорична, че то не е известно на този етап.

Сачева припомни, че Бойко Борисов е заявявал в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията. Тя отбеляза още, че ДПС са били сериозна опозиция в рамките на предизборната кампания и заяви, че с тях не се водят никакви преговори.

 

"Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа сила. Време е всички, които даваха политически заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика какво биха могли да направят", отбеляза тя.

Страната има нужда от стабилно управление, смятаме че идеята за нови парламентарни избори по-скоро ще вкара страната в хаос, заяви още Деница Сачева.

"Ако сме уверени в стабилността на ново управление, ще бъдат излъчени 10 депутата, които да го подкрепят", застана Сачева зад идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Main Menu