Печат на тази страница

Манолова скастри Хаджигенов

08 Апр 2021 19:07

Съпредседателят на "Изправи се! Мутри, вън!" Мая Манолова разкритикува коалиционния си партньор Николай Хаджигенов, който по-рано в ефира на БНТ заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

"Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на "Изправи се! Мутри вън", особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС", контрира Манолова на брифинг, цитирана от "Фокус"

"Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията "Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламетнарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на "Изправи се" след влизането ни в парламента", подчерта Мая Манолова.

 

"Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза", каза Манолова. Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. "И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов", добави още лидерът на "Изправи се. бг".

Main Menu