Бойко Борисов: Правят уйдурма с ДПС

18 Апр 2021 10:13

 

Правят уйдурма с ДПС. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.Според него в Народното събрание има плътно управленско мнозинство.

"Мисля, че вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС не са имали, нямат и няма да имат общо. Целият летен преврат, започващ от "Росенец" с Христо Иванов е добро координирано общо действие на "Да, България" с ДПС.
Нали виждате как гласуват. Сега ще зададете ли въпроса има ли тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно", попита още Бойко Борисов.

Той отчете, че ГЕРБ са провели най-успешното председателство на ЕС. "Не сме ли тези, които вкарахме България в Еворпейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната? Не сме ли тези, които най-мощните кредитни агенции в света непрекъснато вдигат кредитния рейтинг? Не сме ли тези, които двойно вдигнахме доходите на учителите и в образованието се направиха най-големите неща, които са правени в образованието? Това ще дава резултати след 10 години? Ми църквите, манастирите, инфраструктурата? Да, има неща, които не успяхме и недостатъчно добре направихме. Хората ясно казаха - 840 хил. гласуваха за ГЕРБ", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че в понеделник ще минем 8 млрд. лв. във фискалния резерв в условията на пандемия. "Нека да видим колко е бил при тях, при Орешарски без пандемия, без криза. Извинете, ама вие виждате миграционната криза как се развива в Европа. Само България благодарение на мен, колкото и да е нескромно вие не разбрахте за миграционна криза. По този начин се справихме и с финансовата криза. Гръцката финансова криза", изтъкна Борисов.

Main Menu