Според Свиленски ерата на ГЕРБ все още не е приключила

18 Апр 2021 16:17

10 години ГЕРБ злоупотребяват с властта, с парламентаризма, със законите и Конституцията на държавата. И сега, когато едни народни представители, излъчени от българските граждани, искат да възстановят точно тези неща, управляващите го виждат като реваншизъм. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски в ефира на БНР.

Според Свиленски ерата на ГЕРБ все още не е приключила. Ние го заявихме няколко пъти, че е направена една много малка крачка в това ГЕРБ да бъдат отстранени от властта и оттук нататък мнозинството в парламента трябва да докаже, че е било искрено в предизборните си ангажименти. Той предупреди, че ако не се продължи с тази политика на възстановяване на държавността, ерата на Борисов много бързо ще се върне.

 

Свиленски бе категоричен, че първите предсрочни избори са най-бързият начин Борисов да се върне на власт. Социалистът коментира, че левицата ще подкрепи правителство, предложено от партията "Има такъв народ", но не безусловно и без да участват в него.

Той припомни, че вчера партията официално подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Без нашата подкрепа президентската двойка няма как да получи втори мандат, сега я получиха, и пътят им за втория мандат е отворен", завърши Свиленски.

Main Menu