Румен Радев към Има такъв народ: Гражданите отредиха изключително отговорна роля на вашата партия

19 Апр 2021 10:45

Президентът Румен Радев провежда консултации за съставяне на правителство с парламентарната група на втората политическа сила от 45-ото Народно събрание „Има такъв народ“. По-рано днес държавният глава проведе разговори с коалицията ГЕРБ/СДС.

"Както знаете, в изпълнение в процедурите, отредени в нашата Конституция, днес провеждам консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Първо искам да заявя, че с гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия. Предизвикателствата пред нашата страна са огромни, не само пандемията, но и икономическата и социална криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен План за възстановяване и устойчивост налага оперативно правителство, възможно най-скоро сформирано с устойчива парламентарна подкрепа. В това отношение към вас са вперени очакванията на българските граждани", обърна се към представителите на "Има такъв народ" държавният глава.

"Ние от "Има такъв народ" сме изключително щастливи, че президентската институция във ваше лице спазва Конституцията и законите на страната и не си позволява има да тълкуване, както на някой в определени ситуации му се иска да е. Ние като политическа сила също мислим да правим това – да спазваме законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна инициатива, то може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите, такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани от всички, независимо дали им харесва или не. Ще обсъдим какво мислим, надявам се конструктивно, в така създалата се ситуация. Благодаря", заяви пред президента Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

 

Main Menu