ДПС официално отказа на ГЕРБ

21 Апр 2021 14:31

На заседание на Националното оперативно бюро на ДПС председателят Мустафа Карадайъ обяви, че партията няма да подкрепи загубилите на изборите, разбирайте ГЕРБ и БСП. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в кулоарите на парламента днес.

В тази ситуация позицията ни остава валидна и няма да подкрепим коалицията ГЕРБ-СДС, уточни той.
Разчетохме вота на българските избиратели и изборните резултати като искане за промяна.

ДПС ще подкрепи правителство на новите партии, ако разбира се, те предложат такова и ако приемат нашите приоритети, добави Летифов. Това е позицията и тя остава непроменена към момента, категоричен е той.

 

Още не сме видели предмета на тази комисия, която ще бъде създадена за Росенец. Това заяви по-късно на брифинг Карадайъ. Повод за коментара му стана предложението на съпредседателят на ДБ Христо Иванов за създаването на анкетна комисия за Росенец.

По думите му не му е ясно за какво ще бъде създаде тази комисия. "Нещата са - Някой някога на някого нещо бил казал", добави той.

Карадайъ е на мнение, че диалог в НС липсва. "Моделът на монолог продължава. Мислихме, че предизборната кампания приключи и следва трудната работа, която трябва да се свърши. Или продължава кампанията от изминалите избори или някои хора влязоха в такава за следващите избори", смята лидерът на ДПС. Той е на мнение, че трябва разумен диалог, защото не се знае колко ще продължи животът на това Народно събрание.

Main Menu