Борисов след разпита: Някой нещо е чул от 2009 и 2010 година

15 Юли 2021 12:19

Вчера в желанието си ЦИК да ме унижава ме остави депутат, само че като такъв не могат да ме извикат тук и затова посред нощ смениха решението си. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като беше извикан на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Борисов беше придружаван от адвокат Менко Менков.

"Изключително професионално отношение на колегите. Трите сигнала срещу мен са, че някой нещо е чул от 2009 и 2010 година. Сигналите са за заплаха, че някого ще ям", лаконичен беше лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ не пожела да сподели пред медиите какви са сигналите срещу него.

 

Отвън го чакаше малка група поддръжници на ГЕРБ. Сред тях бе и председателят на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки, който през юни нахлу в Министерството на младежта и спорта, заедно с ММА бойци. Според bTV именно той е организирал днешния протест в подкрепа на Борисов пред ГДНП.

Сред присъстващите бяха бившият вътрешен министър ГЕРБ Младен Маринов, бившият зам. външен министър и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, бившият депутат от Пловдив Спас Гърневски и др.

"Рашков, позор!", "Долу БКП" - скандираха хора след пристигането на Борисов.

"Чакаме ви тука" - викаха поддръжниците му, след като бившия премиер влезе в двора на дирекцията.

Някои носеха фланелки с неговия лик и размахват листове с напечатани надписи: "Радев вън! Не искаме гражданска война!"; "Рублев вън!"; "Оставка Радев и Рашков, кръгом и бегом!".

Попитан как е решил да дойде, мъж увери журналист, че дошъл спонтанно, сутринта го решили със съпругата му.

Пред bTV друг обясни, че го направил, "за да защитим нашия лидер от издевателствата, които се вършат срещу него".

 

"Дойдохме да подкрепим господин Борисов, защото смятаме, че всичко това е измислено - заяви гражданка. - Искаме другите, които заслужават да бъдат наказани, да са наказани, а не той. За нас той е невиден (може би иска да каже "невинен" - бел. ред.)" Нейното обяснение за разпита бе: "Може би защото победи в 25-и избирателен район, без да купува гласове, защото в другите два района - 23-и и 24-и - победиха "Демократична България" с гласовете на хора, които са купени".

На въпрос как се е организирала да отиде на място в днешния работен ден, тя отговори, че е чула по телевизия и че била председател на комисия от ГЕРБ в 9-та Френска гимназия "и виждам какво става". "Смятам, че трябва да се направи ред в хаоса, който господин Радев и господин Бойко Рашков..." - не завърши тя.

Протестиращи се скараха на журналистите, че пишат срещу Бойко Борисов, когото и Меркел, и Макрон били признали за отличен лидер.

 

Main Menu