Кацаров: Показах над 400 документа с фалшиви хоспитализации в Пирогов

18 Юли 2021 13:03

”Моята история в болницата е фалшива, аз не съм бил и една минута в болницата. Всички записи са фалшиви, че съм преглеждан, че ме е болял коремът, че съм имал температура, че съм пил лекарства. Имам документ с невярно съдържание от ”Пирогов” с моите лични данни. Не мога да показвам данни на други хора, но мога да показвам своите.

Има още над 400 такива документа, аз ги показах на директора Асен Балтов и го уволних заради това нещо. Доц. Атанасов в защитата си може да каже, че съм и космонавт", Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на Нова.

 

Аз не съм влязъл в УМБАЛСМ "Пирогов" като частен пациент. Едната възможност, която дава Националният рамков договор, дава възможност да имаш два безплатни прегледа. Излизаме извън тази хипотеза. За мен не е проблем и да си платя изследването, но аз съм здравно осигурен и мога да получа преглед, платен от НЗОК. Казано е, че ми се прави е услуга. Научих затова, че съм пуснат по пътека един месец по-късно, обясни той.

 

До създалото се напрежение се стигна, след като преди дни от Здравното министерство обявиха, че освобождават проф. Асен Балтов от поста директор на болницата. Причината - проверка на НЗОК, която е установила редица нарушения за над 1 млн. лв. От ведомството обявиха, че над 400 "фиктивни" пациенти са се лекували в болницата със сгрешени диагнози. Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че и той е един от тях. Медиците от "Пирогов" излязоха на протест няколко поредни сутрини в подкрепа на отстранения директор на болницата - проф. Асен Балтов. А той от своя страна отрече да е имало нарушения и обяви, че ще обжалват. Лекарят на Кацаров, пък, отрече да е поставял фалшива диагноза на министъра.

Main Menu