Стефан Янев: В момента икономиката е в подем

15 Сеп 2021 16:53

Министър-председателят Стефан Янев и членове на Министерския съвет представят какво се свършили за последните четири месеца. Кабинетът „Янев” беше назначен от президента Румен Радев на 11 май. Това е втори кабинет в президентския му мандат и шести служебен в най-новата ни история.
„Постарахме се да работим съобразно принципите, които декларирахме в началото – прозрачност, отчетност и професионализъм. Надявам се ги спазвахме и резултатите са видими за всички български граждани”, заяви служебният премиер Стефан Янев, цитиран от Нова телевизия.

По думите му трябва да се отчете факта, че служебното правителство е работело в една „безпрецедентна политическа обстановка”. „Всички ние сме свидетели как 45-ото и 46-ото Народно събрание не успяха да излъчат правителство, което предполага, че от утре ще имаме нов служебен кабинет. Задачите, които стоят пред страната ще бъдат изпълнявани в подобен дух и по подобен начин”, коментира той.
Добрата новина от съвместната ни работа с 46-ия парламент е, че служебното правителство направи нещо нетипично за такъв тип правителство. Заедно с него успяхме да се споразумеем и да постигнем актуализации за три важни за страната бюджета”, отчете Янев.
„Продължихме работата и по Националния план за възстановяване и устойчивост с цел да подобрим неговите параметри и характеристики там, където е необходимо, с мисъл и идея как да се защитят и интересите на отделните браншове, и на българския бизнес, и на иновативната част. Това, което отчитаме в момента е, че икономиката е в подем. Той трябва да се запази и да се потвърди. Имаме още работа с Плана, но се надяваме в скоро време той да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината първите пари да са налични в националния бюджет”, каза Стефан Янев.

Main Menu