Кирил Добрев: Радев е на гребена на вълната, БСП ще го подкрепи

19 Сеп 2021 11:43

"Румен Радев е на гребена на вълната. БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова, решението е взето", коментира пред БТВ Кирил Добрев от БСП.

По думите му Корнелия Нинова преди време коментира, че е възможно не Радев и Йотова да бъдат избор на левицата за президент и вицепрезидент, но решението отдавна е взето и в случая става въпрос само за политически игри вътре в партията.

 

Той определи ситуацията в партията преди президентските избори като "евтин театър за малко популярност". "От това губим ние като партия, защото се занимаваме с евтини неща, които не са на дневен ред", смята Добрев.

Лидерски проблем в БСП в момента няма, защото Корнелия Нинова се е превърнала в "абсолютен лидер".

"Тя е като африкански президент, от който или народът бяга, или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат", смята Добрев.

"На последните избори загубихме близо 600 000 гласа - по-голямата част от феновете на БСП си отидоха. Това е по-важното. Ние всички сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено на поста или докато не си тръгне сама", каза Добрев.

Грешка е това, че левицата се кара с всичките си потенциални партньори.

Добрев обясни, че "няма никаква връзка между Петков, Василев и БСП. Те са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуум и пространство на повече от 1,5 млн. гласове".

"Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ. Със своите критики, те легитимират един все още несъществуващ проект. ГЕРБ се усетиха и спряха да го правят, но ние сме изключително амбициозни в тази посока".

Президентът Радев не стои зад този проект, Добрев добави, че ако беше така, отдавна щяха да са спечелени изборите.

Main Menu