Започва приемът на документи за регистрация за изборите

21 Сеп 2021 08:06

ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за президентските и предсрочните парламентарни избори на 14 ноември, предаде БНТ.

Крайният срок е 29 септември. До 12 октомври трябва да приключи регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент. На 13 октомври ЦИК ще определи номерата в бюлетините с жребий, а на 15 октомври се открива предизборната кампания.

Вчера Министерският съвет одобри план-сметката на вота - 123 милиона и 800 хиляди лева - толкова ще струват президентските и парламентарните избори. В сумата влиза и възможността за провеждане на балотаж на президентските избори на 21 ноември.

 

Ако трябва да бъдат купени допълнителни машини за гласуване за изборите 2 в 1, кабинетът ще отпусне допълнителни средства. "Сиела Норма" е готова да достави 5000 машини за гласуване - на цена от 5 200 лева на устройство, което прави 26 млн лева общо. Това става ясно от писмо, изпратено до ЦИК.

Фирмата е готова да осигури логистиката на машинния вот на 14 ноември срещу 13,5 млн. лева, което включва и транспорт на машините в чужбина.

Днес в 18 ч от фирмата са поканени в ЦИК във връзка с обществената поръчка за техническото обслужване

Main Menu