Печат на тази страница

Жени-ГЕРБ ядосаха Борисов

26 Сеп 2021 13:38

Скандал беляза форума на Жени-ГЕРБ по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет. Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова член на Националния изпълнителен съвет.

Оказа се, че тя не е номинирана от местната структура:

"Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

 

"Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други", коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите номинации бяха Адриана Мелниклийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация", каза Мелниклийска.

В крайна сметка номинацията бе прегласувана и за член на съвета бе избрана Росица Димитрова.

Минути преди това лидерът на ГЕРБ се обърна към делегатките с думите:

 

"Днес сме се събрали не само да изберем ръководство, но се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ, за да може тези от тях самозабравили се, с голямо его, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите, пошегува се в началото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че неслучайно за ГЕРБ гласуват предимно жени. Затова и партията отговаряла на гласовете като слагала жените на високи постове."

По първа точка от дневния ред отчет за извършеното от организацията през годините представи Милена Дамянова, зам.председател на Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ:

"Изключително съм ядосана за това, че през последните месеци различни формации се опитват да смачкат демократичните процеси в България. Изключително съм ядосана, че самозвани политикани се опитват да изчегъртат всичко, около което се обединихме около нашия лидер Бойко Борисов, около неговите идеи, около идеите на множество професионалисти, направихме програми и започнахме да работим по тях. През последните месеци обаче се опитват да убедят гражданите, че сме корена на всяко едно зло, че не сме постигнали нищо, поискаха да ни накарат да се оправдаваме за какво ли не, хвърлиха страната в хаос, цели системи в момента не работят добре", коментира Дамянова. Тя бе категорична, че опонентите на ГЕРБ нямат идеи.

В заключение Дамянова пожела на "дамите от ГЕРБ" имат желазната воля на лейди Тачър, модерната устременост на мишел обама, благодорството на майка Тереза и устойчивостта на кралица Елизабет, за да постигнем желаното бъдеще.

За нов председател на организация Жени-ГЕРБ беше избрана Екатерина Йорданова. Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на организацията. Петима се въздържаха, а други пет бяха против.

От 2011 г. Йорданова е общински съветник в Столичния общински съвет, вицепрезидент е на Международната транспортна федерация и др., член на Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, магистър по международни отношения, владее няколко езика.

"Много е важно в битките за женско равенство да застанат мъжете. Те са изключително важни - разбирането, съпричастността им могат да ни дадат възможност да променим света. (…) За щастие, това тук в ГЕРБ и с лидера, който имаме Бойко Борисов това не е първи приоритет, коментира тя след избора. Жените имат незаобиколимо място в ГЕРБ. Но задачата ние да пренесем този модел във всеки град, в обществото", посочи тя.

Делегатките гласуваха промени в правилника на националния орган и номинациите за ръководството му.

Main Menu