Радев решен да спре безнаказаната война по пътищата у нас

05 Окт 2021 13:02

Войната по пътищата у нас е грозна и безнаказана. Трябва да спрем тази необуздана агресия. Това заяви в Стара Загора президентът Румен Радев, който посети града по повод неговия празник.

Той поясни, че това не е проблем само на Стара Загора.

 

По негови думи обаче събитията в Стара Загора ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност и ние трябва да сме безкомпромисни и единни в тяхното опазване.

Можем да бъдем проспериращо общество само когато то се гради върху отговорността на всеки един от нас, категоричен бе Радев.


Държавният глава посочи, че ще препоръча да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. По негови думи механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят.

Относно актуалната политическа обстановка у нас Радев изрази очакване новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости.

Очаквам кампания на идеи, а не компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне, подчерта той.

На въпрос дали вдигнатият юмрук е обединил българите, или е създал разединение, президентът заяви, че този юмрук обединява българите около ценности. "Той дава вяра, че можем заедно да намерим решения на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България", изтъкна държавният глава.

По казуса с Досиетата "Пандора" президентът коментира, че явно деянията на Делян Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Той бе категоричен, че това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи.


По темата за енергетиката Радев отбеляза, че "Марица-Изток" трябва да остане енергийното сърце на България като комплекс и като алтернатива на газ.

Той посочи, че е поел като лична кауза максималното отдалечаване на срока за затваряне на комплекса, така че датата да не е 2036 г., както бе декларирано пред Европейския съюз през 2019г.

Държавният глава добави, че се работи активно с водещите български университети и с чужди представители за внедряване на най-съвременните технологии за добиване на енергия със соларни системи и с нови технологии за производство на водород.

Според него за бъдещето на комплекса "Марица-Изток" трябва да се работи със съчетаване на различни съвременни технологии, които да отворят далечна перспектива за развитие.

Main Menu