Прокуратурата работи по сигнала на Кацаров срещу Борисов за ваксините

06 Ное 2021 08:30

Прокуратурата вече работи по сигнала на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров срещу бившия премиер Бойко Борисов за изказването му, че на българските граждани се поставят Covid ваксини с изтекъл срок на годност. Това каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, цитирана от БНР.

По думите ѝ проверката е сложна, защото случаят с председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е показал, че не е лесно да се докаже, че нечие изказване е всяло смут в обществото.

От Министерството на здравеопазването се очаква отговор за състава, производството и срока на годност на ваксините за Covid-19, каза Кирилова:

„След този отговор ще преценим на кои международни институции ще се пише, като естествено ще молим за бързина, тъй като това е важно за здравето на хората, които си поставят тези ваксини. Които, вие не знаете, но всеки ден в Градска прокуратура се получават сигнали от най-различни граждани, които казват: Защо сме обречени на смърт, защо ни поставяте тези ваксини, какво прави прокуратурата, прокуратурата да спре тези ваксини. Прокуратурата няма как да ги спре в момента точно тези ваксини", обясни градският прокурор на София.

Main Menu