Пореден успех и признание за пловдивския талант Борис Дюлгеров

09 Ное 2021 13:04

 


Талантливият пианист от Народно читалище "Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“ , Пловдив, носител на Гран при Джуниър от Х Международен конкурс VIVAPIANO-2021 ще бъде гост-солист на концертите на Симфоничен оркестър "Симфониета" в гр.Враца на 11 ноември, в гр.Хасково на 15 ноември и на концерта на Плевенска филхармония в гр. Плевен на 18 ноември.

Припомняме, че Борко, който само седмица след завоюването на златен медал от Международния музикален конкурс „Giuseppe Raciti “- 2021 в Сицилия, събра овациите на жури и публика на Х-я Международен конкурс за пианисти „VIVAPIANO“ 17-18.04.2021г. в гр. София. Борис получи най-престижната награда „Гран при Джуниър“ – изпълнение с оркестър, а също и специалната награда на името на академик Андрей Стоянов. Ученикът от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“ завоюва и златен медал с най-висок резултат от участниците във всичките възрастови групи в състезание с деца от България, Великобритания, Германия и Албания. За високи педагогически постижения е отличена и г-жа Росица Грозданова – клавирният педагог на Борис.

Само през миналата 2020-та година, от участието в 9 престижни конкурса, Борко се завърна със завоювани 9 първи места. Малкият пианист свири от 5-годишен и за своите 9 години, освен многобройните награди, успешно съчетава всички свои занимания