Ивайло Мирчев: Правителство ще има

22 Ное 2021 21:48

Очевидно е, че правителство ще има и то ще бъде подкрепено от "Демократична България", заяви Ивайло Мирчев пред бТВ.

Относно това ще има ли министри от коалицията в бъдещия кабинет Мирчев обясни, че не е толкова важно дали ще имат министри, както и че е съвсем нормално да се обсъждат всички варианти. По-рано днес съпредседателят на "Зелено движение", което е част от ДБ, Борислав Сандов каза, че Демократична България" обсъжда и вариант, в който не предлага министри, а участва само с парламентарна подкрепа.

На въпрос дали Христо Иванов би бил добър вариант за правосъден министър, Мирчев отговори, че няма значение кой ще бъде министър на правосъдието.

"Промяната се извършва в Народното събрание, а не от правосъдния министър. Много по-важно е да успеем да убедим останалите депутати да съберем конституционно мнозинство от 160 души за промяна на Конституцията, което ще бъде много по-трудно", каза още той.

Мирчев допълни, че се надява да има разбиране от страна на всички при предстоящите преговори, защото са много различни. "Демократична България“ ще продължи да бъде този стълб на разума, който бяхме в предните парламенти", допълни той.

За вотът в Турция бъдещият депутат каза, че е кампанията там на 14 ноември е била "изключителна агресивна". Мирчев беше в югоизточната ни съседка на балотажа за президент.