Загиналата майка с близнаците била близка на албанска звезда, оцелели са годеници

24 Ное 2021 09:46
Загиналата майка с близнаците била близка на албанска звезда, оцелели са годеници БГНЕС

Загиналата майка с двете близначета и нейният съпруг са били много близка роднини на една от най-известните албански певици Ганимете Абази, съобщава Squip Media.

Според сайта цялата албанска общност е разтърсена от трагичния инцидент на АМ "Струма", в който загинаха 45 души - македонски граждани, повечето от които от албански произход.

Починалото семейство - майката с двете деца и съпругът, било близко до певицата, която веднага реагира в социалните мрежи.

"Болка, тъга, сълзи! Не мислех, че така ще си отидеш! Колко ми е трудно да дойда сега в Скопие и да не те срещна! Обичах те като брат. Ще ни липсваш много! "Почивайте на небето, мои ангели", пише Абази.

Малко по-рано стана ясно, че сред жертвите на трагедията са 10-членно семейство, начална учителка с дъщеря си, кметски сътрудник - общо 45 души, 12 от които деца.

Годеници обаче са оцелели в трагичната катастрофа на македонския автобус на "Струма", съобщава телевизия "Алсат".

Сред оцелелите е млада двойка. Става дума за Лулзим от Прешево и годеницата му Медина от Сопот, в Куманово. Те разказват, че са били на предпоследната седалка. За тяхно щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента и осъзнал какво се случва.

Той разказва, че след избухването на пожара успял да счупи страничното стъкло на автобуса, като по този начин протегнал ръка и издърпал годеницата си, която не можела да ходи, защото били счупени двата ѝ крака. Двамата са настанени в "Пирогов".

"До дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са готови, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала "Струма". Установено е, че е имало взрив в автобуса, но още не са ясни причините за него", обяви вчера директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала "Струма", при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, който пристигна у нас и на място се запозна с трагедията на магистрала "Струма". Заев се срещна и със служебния премиер Стефан Янев.