Печат на тази страница

Поне по един човек на ПП във всяко министерство, за да имат ''минимален контрол''

07 Дек 2021 07:00

"Продължаваме промяната" искат да имат поне по един човек във всяко министерство, за да знаят какво се случва и с цел ''минимален контрол''. Излъченият от формацията представител може да бъде съветник на дадения министър, потвърди пред bTV Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Надяваме се това да бъде възприето от всички като минимален елемент на контрол на мандатоносителя във всяко едно министерство, уточни той.

По думите му до броени дни съставът на новия кабинет, както и структурата на Министерския съвет ще станат ясни.

Най-вероятно министерството на икономиката ще бъде разделено на две части, като се очаква самият Лорер да оглави ново ведомство:

"Идеята е настоящото министерство на икономиката да се фокусира върху промишлеността, а новото - министерство на иновациите и растежа, да се фокусира върху оперативните програми, финансовите инструменти и иновациите за създаване на новата икономика."

Очаква се здравното министерство да бъде поверено на ПП, а за здравен министър да бъде номиниран председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова.

„Не я познавам лично, но искрено се надявам тя да е човекът, който може да спре тази нечувана смъртност у нас. Изключително горд съм, че всъщност „Продължаваме промяната“ ще е тази, която ще носи тежестта на здравното министерство в новата коалиция“, коментира Лорер нейната номинация.

 

По думите му "никой не е искал здравното министерство и това е разбираемо":

"Защото този, който го вземе, трябва да изнесе битката на гърба си, а тя няма да е лесна. Този, който го изнесе, буквално ще бъде спасител на хиляди животи."

Даниел Лорер добави, че лично за него е много важно да спре "измирането на нашите сънародници от епидемията от COVID-19":

"Нужна е една активна кампания, обясняваща ползите от ваксинацията в наши дни. Българите сме хората с най-лошото здраве в Европа. Не трябва с лека ръка да губим по 100 - 200 наши граждани всеки ден."

Main Menu