Дъждът преминава в сняг

07 Дек 2021 07:12

През нощта от северозапад започна да нахлува по-студен въздух, предаде БНТ.

Валежите се усилиха, а със застудяването по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът преминаваше в сняг.

Валежите ще продължат и днес. Ще се образува снежна покривка, на места до около 15 см. В областите Благоевград, Смолян и Кърджали е обявен код оранжево за значителни валежи от дъжд, в някои райони до около 50 литра на кв. метър. Ще бъде и много ветровито, като в Източна България вятърът през по-голямата част на деня ще остане с посока от юг и температурите там ще достигнат до 12-14°. В останалата част от страната съществено ще се понижат, а в Дунавската равнина и високите западни полета ще бъдат около нулата.

И на много места по Черноморието се очакват валежи, но от дъжд. Ще духа умерен, все още южен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 15°. Облачно, мъгливо и с валежи - предимно от сняг - ще бъде времето в планините. Снежната покривка ще се увеличава, а по планинските проходи ще има снежни виелици и навявания. Ще бъде и много ветровито със силен югозападен вятър, който още преди обяд в масивите от западната половина на страната ще ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.

Main Menu