Възраждане при президента: Зеленият сертификат да се махне, той е тежка дискриминация

07 Дек 2021 13:35

Президентът Румен Радев посреща за разговори представители на ПП "Възраждане". С тази среща завършват консултациите при държавния глава за съставяне на кабинет.

"Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при подписване на коалиционно споразумение да връча мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила. Предстоят важни решения в българския парламент, много са задачите, важно е те да бъдат приоритизирани. Важно е вие как виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство", заяви президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

"Смятаме, че проблемите на България трябва да намерят бързи решения. Намираме се в криза, започнала още в края на миналото столетие. Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат, защото той е тежка дискриминационна форма. Децата ни пък трябва да получат възможност за нормално образование, от което вече трета година са лишени". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в началото на консултациите на партията при президента.