БЛС иска повече средства за доболничната помощ

11 Дек 2021 08:38

Повече средства за доболничната помощ през следващата година и по-високи цени на клиничните пътеки съобразно инфлацията - това са част от параметрите, които ще предложи да залегнат в Анекса към Националния рамков договор за медицинските дейности Българският лекарски съюз, предаде БНР.

Ръководството на съсловната организация получи мандат да преговаря по Анекса от делегатите на 73-тия извънреден събор, който се проведе в Пловдив.

С този Анекс към Националния рамков договор трябва да се даде наистина начало на политики в здравеопазването, а проблемите са тези, с които пациентите се сблъскват всеки ден, подчерта председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров .

"Трябва да дадем превес на извънболничната помощ, да освободим достатъчно брой изследвания за пациентите, за да не се чудят и влизат в болниците по няколко дни да лежат само, за да му се направи скенер или да бъде изследван за друго заболяване. Трябва да дадем добри цени на интензивните грижи, трябва да дадем добри цени на всички дейности, които са еднодневни в болниците, за да не се налага да влизат по пътеки и същевременно да има един баланс в цените на останалите клинични пътеки".

Main Menu