Бойко Рашков: 30-40% от парите за строежа на "Хемус" са отивали към ГЕРБ

04 Ян 2022 18:22

Отделяли са се 30-40 процента от парите за строителството на магистрала "Хемус" и са се насочвали към една политическа партия. Казах я на прокуратурата - ГЕРБ. Говорихме за важни неща с прокурора. Казах това, което знам е, че от средствата за строителството на отделни лотове на АМ "Хемус" не всички пари са отивали за строителство. Това каза вътрешният министър бойко Рашков на излизане от прокуратурата, където даде обяснения по разследването за източването на 53 млн. лева от строежа на магистрала "Хемус", съобщи dnes.dir.bg.

"Нямам доверие в прокуратурата и не казах всичко, защото информацията ще изтече към Борисов. Затова са сложни тези конструкции, които са направени по времето на партия ГЕРБ. Нещо, което стана известно още ноември миналата година на наша пресконференции. Обърнах внимание на колегите, че е тяхна задача да докажат, че парите са получавани от представители на тази политическа партия", заяви още Рашков.

Според него събитията са започнали от 2018 г.

"Става дума за Лот 5 на "Хемус". Прокуратурата не е обръщала внимание на няколко други материала, които са изпратени при тях. До днес нямаме отговор дали са взели решение по тях. Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", каза още вътрешният министър.

Рашков припомни, че когато е започнала реализацията, са били задържани повече от 10 лица.

"Тогава имаше достатъчно материали. Ако прокуратурата беше сериозна, щеше да внесе няколко мерки за задържане под стража, а те дори не ги бяха прочели тези материали", добави Рашков.

Main Menu