Цветанка Ризова показа разкъсания микрофон на журналист от bTV на протеста

12 Ян 2022 18:40

В разговора по телефона с лидера на ”Възраждане” Костадин Костадинов Цветанка Ризова показа счупения микрофон на журналистка от bTV от протестиращи по време на протеста против зеления сертификат пред Народното събрание. Котадинов заяви, че това е реакция срещу медиите, които едностранчиво отразяват ограниченията от ковид, без да конкретизира за кои медии става дума.

Телефонът на журналистката бе счупен на две от агресивни протестъри, за което Фрог нюз вече писа. За случая и за нарасналото напрежение пред парламента Костадинов обвини премиера и правителството, които не взели адекватни мерки и не отишли на разговори с представители на "Възраждане" и експерти за решаване на здравната криза.

 

Чух, че е имало напрежение на протеста с журналисти, но неслучайно сме на 112-о място по свобода на словото и огромна част от медиите не са обективни, отговори Костадинов на въпроса на Цветанка Ризова в "Лице в лице" какво знае за вербалната атака срещу репортери на телевизията от протестиращи днес.

 

Ако са били подложени на физически натиск, съветвам ги да се обърнат към адвокати, както наши хора ще се обърнат към такива заради изтекли лични данни по вашата телевизия. Аз също ще потърся адвокати заради моето ЕГН, което бе показано в ефира. Излишно помолих да бъде зачеркнато, но не стана. Не бива да се сърдите на хората, че има агресия срещу медиите, които са едностранчиви и предлагат само едната гледна точка. Действа пропаганда, която е едностранчива, каза още Костадинов.

Main Menu