Тошко Йорданов: Депутатите не са проститутки

22 Юни 2022 19:44

“Депутатите не са проститутки да ходиш да си ги купуваш, както направи Кирил Петков”. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко йорданов минути след вота на недоверие.

“Купи си 6, ако има и други такива - да си купува и тях! Но това не е политическо поведение”, каза още Йорданов и призова Кирил Петков “да се научи на политика”.

 

"Лицемерието в парламента е издигнато на невероятно високо ниво. Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко - в парламента има представители на политически сили и преговори се водят с политически сили, а не с отделни депутати, защото депутатите не са проститутки да ходиш да си ги напазаруваш от Околовръстното, както прави той. Купи си 6 депутати, а ако има такива, които се усещат по този начин, да си ги купи и тях", изтъкна Йорданов.

"Кирил Петков не знам къде е расъл, в коя Конституция се е клел, но в Канада разбрах, че няма Конституция. Определено българската Конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото, за да не му се клати", отсече Йорданов.

Той призова журналистите да си представят "какво дъно е стигнало правителството", за да ги принудят да направят такова нещо своите коалиционни партньори. "Прогониха ни заради неспазването на коалиционното споразумение, посочи Йорданов, като напомни, че ИТН са предупреждавали от 4 месеца, че вървят по въже, което му късат конците един по един - темата за Република Северна Македония.

Сега ми е интересно в парламента, ако влезе френското предложение за Северна Македония и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, тези, които викали за коалиция какво щели да направят - да се самобичуват ли, да се набият ли, запита Йорданов.

Той припомни, че за зеления сертификат например гласували заедно ГЕРБ и ПП. ДПС пък услужливо излели от пленарна зала, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ, при положение, че държи речи в защита на педофилията.

Йорданов призова медиите да си запишат, че ИТН излезли от коалицията заради Северна Македония и некадърната финансова политика на Асен Василев. "Ако той е най-добрият финансов министър, аз съм чернокож баскетболист, който играе в НБА", сравни Тошко Йорданов.

Той каза още, че ИТН са склонни да водят отново преговори с ПП.

“Когато “Продължаваме Промяната” вземе първият мандат и ако изпратят покани да разговарят с политическите сили - вероятно ще разговаряме”.