Христо Иванов: Все по-вероятно е да идем на избори след решението на БСП

29 Юни 2022 15:53

Все по-голяма става заплахата не само да отидем на поредни предсрочни избори, а страната да изпадне в състояние на пълна невъзможност за управляемост. Следващият парламент ще е също толкова ялов. Това смята Христо Иванов.

Коментарът му пред медиите дойде малко след като от БСП обявиха, че преустановяват разговорите си за съставяне на правителство с “Продължаваме промяната” след решението за изгонването на 70 руски дипломати.

 

“Искам да призова всички към здрав разум и успокояване и към това да намерим начин да се случи управление, което да предотврати хаос. Имам притеснение, че не просто отиваме към избори, а отиваме към още един ялов парламент. Емоцията я разбирам, но накрая на деня всички ще трябва да се върнем към преговорите”, посочи Иванов.

 

Той посочи, че трябва да се обсъдят всички възможни варианти, включително и този Кирил Петков да не е премиер - нещо, което поставиха като условие от БСП. За такова заговориха и от “Има такъв народ”. Иванов обаче отказа да говори конкретно.

 

“Трябва да се обсъдят всички възможни варианти. Не очаквайте от мен да поставям условия. Най-лесно се фокусираме върху персоните, това забелязвам. Хайде да си поговорим за приоритети, за съдебна реформа, например, за да отпушим въпроса с Шенген. Кой е готов да работи за еврозоната, за истинска енергийна независимост на България”, посочи Иванов.

Main Menu