Добрев: Подигравка е компенсацията от 25 ст. за горивата

01 Юли 2022 15:17

Компенсацията от 25 стотинки на горивата вече е крайно недостатъчна. При 4 лв. за горива, тя изглежда малко като подигравка към хората, на които им се налага през последните 6 месеца да плащат двойно. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев, предаде репортер на БГНЕС.

„Това, което се случва с пазара на горивата в последните 6 месеца ни притеснява, защото не се е променила цената на руския петрол, нито на газа, нито на тока, нито на акциза, нито на ДДС-то във въпросните 6 месеца и въпреки това горивата скочиха с лев, даже с 1,20 – 1,30“, заяви Добрев.

Той съобщи, че от ПГ на ГЕРБ имат информация, че в цената се надписва 1 лв., 1,20 лв. дори и затова искат изслушване на шефа на ДАНС. Той уточни, че това се твърди не само от опозицията, но и от народни представители от ПП.

Къде отива този един лев и как се преразпределя? Вярно ли е, че 3,5 млрд. лв. отиват в швейцарска сметка и оттам продължават ли към някакви офшорки, може би свързани с политици и с политически партии, и т.н. Това искахме да разберем от шефа на ДАНС, подчерта Делян Добрев и уточни, че засега такова изслушване е отказано.

Main Menu