Йотова: Асен Василев няма намерение да прави кабинет на всяка цена

02 Юли 2022 13:08

Кандидат-премиерът Асен Василев няма намерение да прави правителство на всяка цена. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, след като беше гост на фестивала "Съкровища от Изтока" в София, в който участват 12 азиатски държави.

Тя е чула доста амбициозна и сериозна програма от ПП, но кандидатът за премиер Асен Василев няма намерение да прави правителство на всяка цена.

"Бяха умерени оптимисти или умерени песимисти, някъде на средата казаха, че ще продължават разговорите с определени народни представители, каквото и да означава това, така че предстои да видим. Но това, което на мен лично ми хареса е, че този път, като че ли нямаше заявка непременно да намерим мнозинството, а по-скоро да се обединяват народните представители около тези приоритети, които бяха начертани, които уверявам ви, няма да срещнат никаква съпротива от наша страна, защото това бяха и нашите приоритети още от 2020-та година", обясни вицепрезидентът.

На въпрос защо са си очертали 6-месечен срок на изпълнение на приоритетите в програмата на кабинета, Йотова смята, че най-вероятно са го направили, за да не се стигне както досега - "едно чудесно намерение, коалиционно споразумение, а в крайна сметка резултатите са доста скромни.".

Йотова се надява да се намери компромисен вариант, така че да има стъпка назад и от България и от Русия, за да не се стига до скъсване на дипломатическите отношения.

Main Menu