Илхан Кючюк: ДПС остава опозиция и при кабинет с премиер Асен Василев

03 Юли 2022 12:51

ДПС остава в опозиция и при кабинет с премиер Асен Василев. Това стана ясно от думите на евродепутата Илхан Кючюк в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Кючюк отхвърли и тезата, че депутати от движението имат принос за сваляне на кабинета на Кирил Петков.

"Това правителство не го свали никой. То се самосвали. Нито външни фактори, нито Пеевски, нито никой. За 6 месеца човек може единствено да се самосвали. Той рейтингът на министър-председателя се сгромоли. Четири пъти по-малко рейтинг има в сравнение с преди 7 месеца", заяви Кючюк.

"На фона на лошите неща, които се случват в нашата страна - политическа нестабилност и т.н., нека да съобщя и една добра новина. Не само бяхме домакини, Хамид Хамид беше избран за заместник-председател на Либералния интернационал".

Кючюк коментира и изгонването на 70 руски дипломати и служители.

"Никой няма право да се намесва във вътрешната политика на Българи. Но има едно съществено отклонение от позиция на управляващите - всичко трябва да се случва в рамките на правилата. Не се знае кой е взел решението за руските дипломати".

Main Menu