Задържаха бившия футболист, причинил ужасяващата катастрофа с две прегазени млади жени в София

06 Юли 2022 13:56

Бившият футболист Георги Семерджиев, когото полицията издирваше във връзка с ужасяващата катастрофа, при която бяха прегазени две млади жени - на 22 и 26 г., в София късно снощи, е задържан, потвърдиха от МВР.

Името му оповести днес пред медии Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба, която поема разследването.

Събират се доказателства за съпричастността на обявения за общонационално издирване Семерджиев. Стеснява се кръгът относно неговото местонахождение.

Катастрофата става около 23 ч. на 5 юли на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски". Мощен черен "Ауди Q7" с фалшив немски номер профучава през червения светофар от НДК по посока "Черни връх". Причината? Гонка с мотор, който обаче спира на светофара. Джипът убиец връхлита таксиметров автомобил, след това помита двете момичета пешеходки, които са тротоара пред входа на метростанция "Европейски съюз" и те умират на място, разбива се в асансьора, водещ към метростанцията. Чува се взрив. Колата се пръсва на две. Едната част се влачи 30 метра. Почти няма спирачен път. Шофьорът и жена изскачат от остатъците от аудито. Камери записват как избягват.

52-годишният шофьор на удареното такси е пострадал, но не тежко и е отказал да бъде приет в болница.

Часове преди смъртоносната катастрофа срещу същия шофьор е постъпил сигнал за "наглото" му шофиране. Единият е от Околовръстния път на столицата, вторият - от автомагистрала "Тракия".

Шофьорът на "Ауди"-то е криминално проявен с над 50 наказателни постановления. Шофирал е без книжка - отнели му я на 11 юни, защото карал кола дрогиран. Задържан е от ГДБОП за черно тото през 2010 г. Задържан е за разпространение на наркотици.

Въпреки чуждия номер колата е регистрирана в България на фирма. В остатъците от джипа са открити две сини лампи и полицейска стоп палка.

"За мен този човек няма място в обществото и трябва да бъде задържан по най-бързия начин", каза Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция". Защо досега не е задържан и защо агресивните шофьори по българските пътища често остават безнаказани? "В цяла Европа има проблем с подобен тип системни нарушители, употребили алкохол, но липсва у нас единна национална политика, а ние имаме едни институции, които не си вършат работата. Днеска ще е тука, утре на по-горното кръстовище", каза пътният експерт Диана Русинова. От своя страна Ясен Тодоров призовава от лобното място на двете момичета законодателят да вземе бързи и адекватни мерки за предотвратяване на подобни ужасяващи инциденти.

Братът на Семерджиев бе открит от Нова тв. Божидар казва, че няма връзка с Георги от вчера следобед. С майка му и баща му се притеснявали дали Георги е добре.

Божидар видял с очите си телата на убитите. Когато разбрал за случилото се, отишъл на място. Как е разбрал не уточнява.

"За загиналите хора много се извинявам. Такова нещо брат ми да направи по принцип не съм очаквал. Знам го какъв човек е, знам че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен и не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, казва братът.

Main Menu