Печат на тази страница

БСП оцени програмата на ПП като много добра, но има и забележки

06 Юли 2022 15:31

В основата си програмата на правителството е много добра, тя отразява основните ни приоритети, но ние се смятаме за социалния стълб в правителството и затова имаме някои бележки по социални мерки, които не са отразени в програмата. Такава оценка даде вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Нинова иска в програмата да влязат безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст. Тя е доволна, че е било прието предложението за деца от 1 до 12 клас. БСП има предложение за корекции в икономическата политика и финансите - не е въведен патентен данък за микро и малки предприятия, да влезе в програмата законопроект за колективните искове.

"Ако мога да обобщя - много добра основа за програма, имаме няколко допълнителни предложения, предстоят ни разговори до час и се надявам да ги изчистим до довечера", подчерта Нинова.

В утрешния ден започват разговорите за структура и състав на Министерски съвет, след като бъдат уточнени всички бележки по програмата. Според Нинова, по документите, които има е "по-скоро, да" за кабинет.

Main Menu