Печат на тази страница

БСП няма да наказва тримата служебни министри

05 Авг 2022 19:45

БСП няма да наказва тримата служебни министри, но се разграничава от тях. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова допълни, че партията е приела позиция за назначаването на Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които заеха постовете си в кабинета "Донев", без да получат одобрение от ръководството на партията.

"Приехме позиция, с която се разграничаваме се от тях, не носим политическа отговорност за техните действия и смятаме за недопустима намесата на президента Румен Радев във вътрешнопартийните дела на която и да е формация", добави тя.

 

Лидерът на левицата допълни, че тримата служебни министри, зам.-министрите, както и назначените областни управители от БСП са в правителство в личното си качество. Корнелия Нинова е категорична, че от БСП никога не са имали намерение да ги изключват и те остават членове.

Стана ясно, че за решението са гласували 104 души, 5 - "против", а 3 са се въздържали.

Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданските квоти и коалиционните партньори. Избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите", заяви Нинова.

Има промени в коалицията – остават Тракийските дружества и Екогласност. Отпадат Комунистическата партия и Нова зора, но от БСП подписват нови споразумения за подкрепа с около 10 леви партии.

Main Menu