Радев: Там, където PR-ът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

05 Авг 2022 19:47

Лидерът на левицата допълни, че тримата служебни министри, зам.-министрите, както и назначените областни управители от БСП са в правителство в личното си качество. Корнелия Нинова е категорична, че от БСП никога не са имали намерение да ги изключват и те остават членове.

Стана ясно, че за решението са гласували 104 души, 5 - "против", а 3 са се въздържали.

Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданските квоти и коалиционните партньори. Избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите", заяви Нинова.

Има промени в коалицията – остават Тракийските дружества и Екогласност. Отпадат Комунистическата партия и Нова зора, но от БСП подписват нови споразумения за подкрепа с около 10 леви партии.

"Ако говорим за политическа чистка, се обърнете назад към четворната коалиция и тогава ще разберете какво означава политическа чистка", коментира Радев.

Президентът допълни, че решаването на кризите изисква точна оценка. Той приветства правителството за действията му за газа: "Виждате, че определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения".

"Определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите са предизвикали. Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, който служебното правителство ще реши", категоричен е държавният глава.

Радев коментира и напрежението между "Дондуков 2" и "Позитано 20", като каза, че разривът не е между него и социалистите, а между ръководството на партията и левите хора, което си е проличало и на изборите.

Main Menu