Борисов: Народът ще се гърчи, ако не накаже Промяната на изборите

05 Авг 2022 19:55

Контрабандата в страната е "страховита", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със земеделци в Исперих.

"И не е само със зърното. Неслучайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Огромни пари от контрабанда натрупаха тези момчета и аз съм убеден, че много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, катастрофа, провал", каза бившият премиер.

Борисов отговори и на въпрос с кого ще се коалира след изборите.

 

"Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо. Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши", заяви Борисов.

За предстоящите избори Борисов каза:

"Надяваме се този път да бъдат честни, защото Рашков и компания преследваше само една, може би две партии. Много разчитам на президента, защото той стои зад машинното гласуване, да осигури максимално прозрачни, честни избори, за да може хората да не губят тотално доверие в машините".

Според него "ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи".

 

"Искате ли да ви кажа как Гълъб Донев ще прави бюджет? - Перо по перо. - Казвам го с най-добро чувство", заяви още Борисов.

Според него продоволствена криза в страната няма, но такава била изкуствено създавана от правителството на Кирил Петков.

Борисов подкрепи призива на Десислава Танева, бивш земеделски министър, да бъде преработен Планът за възстановяване и в него да бъде върнат проекта за изграждане на нови напоителни системи върху 1 милион декара.

"Аз съм убеден, че Пеканов е министър, който веднага ще вземе мерки, защото разумен човек, който не работи в полза на чужда държава, ще го върне. Не съм говорил никога с него, но съм убеден", каза Борисов.

Земеделски стопани се оплакаха на Бойко Борисов, че управляващите след него са ги съсипали. Огромни били трудностите заради скъпите торове.

Десислава Танева пък отбеляза, че управлението на страната за година и половина не е защитило нито една сфера в земеделието.