ПП пак се регистрира за изборите със СЕК и ВОЛТ

16 Авг 2022 15:42
ПП пак се регистрира за изборите със СЕК и ВОЛТ БГНЕС

"Продължаваме промяната" отново се записа за вота на 2 октомври заедно с мандатоносителите от предишните избори - партията на Настимир Ананиев ВОЛТ и Средна европейска класа. Причината била, че все още не е завършен процесът на съдебната регистрация на ПП като партия.
Това обясни пред медиите Никола Минчев, който депозира документите на ПП, придружени от 5550 подписа на симпатизанти, съобщават от Dir.bg.

"В момента се регистрирахме с "Волт" и "Средна европейска класа", защото все още не е приключила процедурата по регистрация на нашата партия. Ако приключи в близките дни, също ще бъде добавена към коалицията", обясни Минчев.

 

ПП се регистрира "категорично със заявката за първо място, независимо от формата, в който ще се явим на изборите", обобщи той.

Никола Минчев не отговори дали "Демократична България" ще бъде предизборен, или следизборен партньор на "Продължаваме промяната".

"Със сигурност ще работим заедно с ДБ", добави той, като посочи, че за ПП е въпрос на тактика в каква точно коалиция - дали предизборна, или следизборна.

Днес се очаквали данните от поръчаното от ПП социологическо проучване по темата дали да се явят самостоятелно на вота и това ще подпомогне решението на бившите управляващи за самостоятелно явяване или в коалиция.

 

"Работихме с БСП добре, надяваме да се да продължим по същия начин", добави още Минчев.

Той не спомена други опции за партньорства в следващия парламент, освен ДБ и БСП.

"Целим се в този парламент да имаме мнозинство", обобщи бившият председател на Народното събрание, като добави, че им трябват поне 121 депутати "зад гърба".