Корнелия Нинова: Никога не сме започвали атака срещу Румен Радев

16 Авг 2022 18:41

Никога не сме започвали атака срещу президента Радев. Винаги сме го защитавали. Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Когато той беше най-остро атакуван от Борисов и Цветанов, единствено БСП го защитаваше“, отбеляза Нинова.

Тя допълни, че не са водили частни разговори и президентът нея е канил на такива разговори.

Според Нинова има опасност от реставрация на модела ГЕРБ.

По думите ѝ през кадрите служебният кабинет на Радев връща ГЕРБ във властта.

Нинова припомни, че напрежението с президента е започнало преди една година и тогава не е било ясно точно какво се случва.

„БСП и аз лично направихме президента Радев президент, първия мандат, издигнахме го и го подкрепихме за втория. Президентът Радев свали правителството ни“, заяви Корнелия Нинова.

В момента тече чистка на всички тези кадри и възстановяване на ГЕРБ, допълни тя.

БСП влиза по-силна на изборите, защото през властта доказа резултати, заяви Нинова.

„Това, което обещавахме в опозиция, го доказахме чрез работата си. Влизаме с много открито лице пред избирателите, защото доказахме, че може да има социална държава. Ние бяхме социалният стълб в това правителство“, допълни лидерът на БСП.

Тя припомни, че 22 милиарда лева социална подкрепа са дали за безплатни детски градини, данъчни облекчения на млади семейства, увеличение на майчинство, увеличение на детски надбавки, увеличение на минималната работна заплата, ваучерите за храна от 80 на 200 лв. за работниците, подкрепата за икономиката за тока.

„За 12 години пенсиите са увеличени със 164 лв. общо. Сега само за тези месеци със 167 лв. и заложихме през октомври в бюджета преизчисляване на пенсиите, тоест влизаме доказани през властта, че можем да правим резултат. Това мисля, че ни прави по силни, защото едно е в опозиция да обещаваш, да критикуваш, съвсем друго е в реална власт да се докажеш“, каза още Корнелия Нинова.

Main Menu