Асен Василев обяви условието за коалиция между ГЕРБ и Продължаваме промяната

03 Окт 2022 18:09

Когато от ГЕРБ са готови не на думи, а на практика да се обявят за съдебна реформа и борба с корупцията, тогава от "Продължаваме Промяната" ще помислят за преговори и евентуална коалиция.

Това заяви Асен Василев от ПП в ефира на bTV.

"Да направят самопризнания, ако са извършили престъпления. Това може да промени решението ни да не участваме в коалиция с ГЕРБ", заяви още Асен Василев.

По думите му условието за преговаряне с ГЕРБ и ДПС е партиите да се прочистят от лица, които са рекетирали фирми и са крали от държавата.

"Но това е дълъг процес. Той не започна. От ГЕРБ имаха възможност в последната година да започнат такъв процес. Това не се случи. Сега народът очевидно харесва политиката и обещанията им. Надявам се от днес да падне цената на бензина с 1 лев", допълни Василев.

"Представянето ни на изборите е по-слабо, отколкото очаквахме. Но е достатъчно силно, за да бъдем една наистина добра опозиция. Няма да преговаряме с ГЕРБ, защото заявихме, че ще водим политика, значително по-социална от тази на ГЕРБ. Те искат да се върнат на “постната пица”. Искаме безкомпромисна политика за върховенството на закона и всички, бъркали в кацата, да бъдат разследвани и да идат в затвора. Иначе ще се върнем в изходна позиция. Видяхме този мач колко пъти го играхме. Гражданите ясно казаха, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ", допълни Василев.

Main Menu