Бащата на Сашко: Върнах си вярата в доброто, в човечността, в съпричастността

21 Ное 2022 11:03

Върнах си вярата в доброто, в човечността, в съпричастността. В Перник бяхме като един за това дете. Той то беше син на всеки един от вас.

Това каза пред bTV Александър Цветков, баща на 12-годишния Александър. Детето беше открито в събота следобед след 8 дни в неизвестност.

 

Сашко беше настанен в болница „Пирогов“, където е под постоянно наблюдение. Състоянието му е добро, каза днес директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

 

Момчето е с тежка форма на аутизъм и най-вероятно няма да може да разкаже какво се е случило. „Дори и когато беше добре, когато си беше при мене, той не можеше да разказва“, каза бащата.

 

Той потвърди, че е в контакт по „Вайбър“ с майката на Сашко, която е във Великобритания. Тя имала намерение да се прибере да види сина си, но все още не се знае кога.

 

Александър Цветков каза, че се прекланя пред хората, открили детето и отново им благодари. Той обеща заедно с детето да посетят техния клуб по делтапланеризъм.

Здравословното състояние на 12-годишния Александър е добро. В това увери директорът на "Пирогов" Валентин Димитров на брифинг пред болницата.

Детето се възстановява адекватно, всичко ще продължи и ще мине както трябва.

Малкият Александър ще бъде наблюдаван още няколко дни и след това ще бъде изписан от болницата.

 

Main Menu