Продължаваме промяната връща мандата, ако не се изпълнят девет условия

24 Ное 2022 12:34

ПГ на "Продължаваме промяната" постави условия в парламента към всички политически партии и ако те не бъдат изпълнени - ще върнат втория мандат неизпълнен.

Това обяви в декларация от трибуната на парламента Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната".

"Два месеца след изборите единственото, което първата политическа сила направи е да избере председател на НС с подкрепата на ДПС и БСП и да вкара безобразието - "смесено гласуване". Българите искат мерки срещу неравенството, увеличено по време на управлението на ГЕРБ и план и визия", каза той.

По думите му няма разговори с ГЕРБ и те не са подкрепили декларацията за бюджет 2023 г. "Заря от скандали, пресконференции на Бойко Борисов в противоречие с членовете на партията му и със самия себе си. Вместо работещ план, фишеци за "Джемкорп", въглищните централи", изброи депутатът.

"Няма как да формирате коалиция и няма как хората да не излязат на улицата, след като единствената важна тема са промените в ИК", категорични са от партията на Кирил Петков.

 

ПП са категорични, че ГЕРБ не искат да правят кабинет с първия мандат. Гюров акцентира върху идващата тежка зима и "безвремието". "Нас не ни е страх, със 73 депутати с ДБ сме готови да предложим правителство с ясни задачи - влизане в Еврозоната и Шенген, социален пакет за работещи, увеличаване на пенсии, данъци, бизнес пакет и други", изброи той.

Няма да имаме избор освен да върнем втория мандат неизпълнен, ако другите партии върнат хартия и искаме да го заявят пред българските граждани. Не смятаме да влизаме в тъмни стаи, всичко трябва да е пред очите на хората, обясни Андрей Гюров.

За това ПП има девет условия: отменяне и отхвърляне на промените в ИК, предложения за изменение на Конституцията на РБ на неограничената власт на главния прокурор, промени в НК за съдебното производство и ограничаване на властта на главния прокурор, приемане на декларацията за внасяне на Закон за бюджета при залагане на 3% дефицит, промени в ДАНС, ДАР и главния секретар на МВР да се ръководят от изпълнителната власт, промени в НПК, промени в КПКОНПИ, в периода на втория мандат за разглеждане да влязат в НС Планът за устойчивост и земеделие, насрочване на законопроектите за приемане на България в Шенген и Еврозоната.

Реформаторско правителство или реваншизъм, връщане на Прехода и хартиената бюлетина, заключва декларацията на ПП.

Main Menu