Български марш ще огласи София в неделя вечерта

26 Ное 2022 09:08

 

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва в 19.00 ч. от паметника на Войнишкия лъв пред НДК.

По традиция събитието се провежда на 27 ноември – когато през 1919 г. е подписан Ньойският договор. Датата е избрана неслучайно, за да унижи българската страна – допреди Първата световна война този ден е отбелязван като Ден на българските победи.

Ньойският договор е черна страница в българската история. Съгласно неговите клаузи България е разпокъсана. Милиони българи остават извън границите на българската държава. Граничните телени мрежи минават напряко през българските села и градове, разделят семейства и близки едни от други. България е разграбена икономически от страните победителки. Българският дух е пречупен. България губи война, в която не е загубила нито една битка на бойното поле.

Проклятието на Ньой продължава да ни преследва и днес. Милиони българи живеят под окупацията на чужди режими.

Младежите от ВМРО канят всички български родолюбци да се присъединят към тазгодишното шествие Български марш в неделя – 27 ноември, 19.00 ч., което тръгва от Войнишкия лъв на НДК.

Main Menu