Ананиев: Меси вкарва голове, а този от Банкя вкарва кюлчета в чекмеджето

05 Дек 2022 23:04

Не се изненадах. Знаех, че Бойко Борисов ще се уплаши и няма да иде сам да вземе мандата. Знаем, че Борисов обича да използва български професори, които да ги вози на задната седалка на джипа, а после да ги пенсионира в НС. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев в ефира на БНТ.

„Ние сме в политическа криза, освен всички останали кризи. Трябва да се поеме ясна политическа отговорност. Сега отговорността е на ГЕРБ. Вместо да сглобят правителство, да покажат лидерство, те напарвиха заедно с БСП и ДПС убиха машинното борене и протокол, така се опитват, ако има парламентарни избори, да гонят служебна победа, а за тях са най-важни местните избори – това им дава едно политическо бъдеще“, смята той.

Той обяви, че има още един контактьор: „Имахме вече двама, които се опитаха да направят срещи. Сега има нов такъв. Проф. Николай Габровски в момента, в който се е съгласил да стане част от номинацията на ГЕРБ, губи своята гражданственост. Това е политическа номинация. Щях да разбера, ако той беше предложил веднага списък с експерти, но виждаме едно бавене на процеса – остава усещането, че даде възможност да се направи саботажът срещу честния вот. ГЕРБ, БСП и ДПС показаха на коя страна са и всички граждани видяха това.“

Той заяви, че ПП няма никога да подкрепят и да работят с ГЕРБ, особено с върхушката на ГЕРБ, оглавявана от Бойко Борисов.

„Има органи в партията, които да вземат решение, но за мен това е поредният контактьор, който се праща, може би, за да договори. Борисов иска да си скрие срамотиите. Той се опитва да изпере собствената си репутация последните 12 години. Сравнението с Меси - истинският Меси вкарва голове, Банкенският вкарва кюлчета в чекмеджето“, заяви още той.

Той смята още, че ако кабинетът Петков работеше до момента, България щеше да е в Шенген: „Всички партньори ни казват, че докато има възможност Борисов да е близо до властта или да се върне той на власт, няма да ни приемат в Шенген.“

„Изненадан съм, че президентът е толкова емоционален – все пак е български генерал. Не забравяйте, че аз бях сред активните участници на летните протести през 2020 г. Той каза тогава „Мутри, вън“ - сега не може да работи с тези мутри. Няма нужда от емоция – президентът трябва да бъде обединител на нацията. Не забравяйте, че ПП му помогна да спечели втори мандат“, коментира той изказването на Румен Радев.

Main Menu