Митов: Няма да подкрепим вето на президента върху промените в Изборния кодекс

07 Дек 2022 17:11

Няма да подкрепим вето на президента върху промените в Изборния кодекс. Toй беше приет след многочасови и многодневни дебати. Отговорихме на призива на нашите избиратели и възстановихме справедливостта в изборния процес. Това обяви Даниел Митов от ГЕРБ в "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той нарече фантазия твърденията на Стоян Михалев, че Борисов се е срещал неформално с Ердоган. "Нямаме причина да подкрепяме вето. При оспорване на изборни резултати машинният протокол може да бъде използван за сверяване. Хартиената бюлетина е имала своите проблеми, които сме решили със законодателни промени. С добри правила от ЦИК за броене на хартиените бюлетини и по-спокоен процес може да си проведем нормални избори, така че да няма съмнения във вота", смята Митов.

По думите му честните избори не се осигуряват с неналичието на недействителни бюлетини. Той обясни и защо България не е в Шенген. "В последните две години външната ни граница бе пробита, а координацията с Турция - на практика унищожена. Рашков се провали драматично, резултатите са налице", посочи той.

Main Menu