Политолози се изпокараха за предсрочни избори

06 Мар 2018 08:40

Двама политолози се разминаха драстично в мнението си дали правителството на Борисов ще изкара пълен мандат или не.

 Управляващата коалиция скърца много и няма шанс да изкара пълен мандат. Това е мнението на политолога Петър Чолаков. По думите му правителството генерира прекалено много скандали и въпросът е не дали ще има предсрочни парламентарни избори, а кога ще бъдат те.  

 

"Аз бих поставил като една относително късна дата май месец следващата година, когато има европейски избори, а вероятно ще бъдат доста по-рано", категоричен бе Петър Чолаков в студиото на „България он ер“. 

 

Колегата му Димитър Ганев пък е на мнение, че в сегашната политическа ситуация Бойко Борисов много по-трудно би подал оставка. "Ако подадеш оставка една година, след като са те избрали за премиер, тогава рухва основната ти теза за стабилността", подчерта политологът. 

 

Ганев обясни също, че при положение, че сега в президентството Бойко Борисов има явен политически опонент и премиерът не би заложил на нови и бързи избори, за да се прелегитимира управлението. Политологът обясни също, че от гледната точка на "Обединени патриоти", те в момента са в много добра позиция във властта и не биха могли да застанат в по-добра при евентуални предсрочни избори. 

 

Петър Чолаков пък каза, че подкрепата за патриотичните партии намалява и за самите патриоти не е сигурно какво трябва да направят.  "Ако има предсрочни избори не е сигурно дали ще влязат или няма да влязат, но оставайки във властта, да не се окаже, че фактически ще сложат край на политическите си кариери", обясни Чолаков. 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu