Арман Бабикян: Москва използва като маша патриарх Кирил

12 Мар 2018 19:18

Скандалът с руските духовници е поредната провокация срещу България от страна на Москва, използвайки като маша патриарха на Русия. Отделни физически лица и политици биха могли да се хванат на нея. Гневната им реакция е нормална и обяснима. Това коментира пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян.

Ако Валери Симеонов като вицепремиер имаше желание да каже нещо разгорещено по адрес на патриарх Кирил, той можеше да намери подходящия език, за да го направи. Позицията му е справедлива, тъй като патриархът на цяла Русия идва в България, за да претендира, че руската кръв е по-ценна от кръвта на други народи. България не е борса за кръв.

Валери Симеонов трябва да овладее правилния език за един вицепремиер, не да говори като физическото лице. Аз като физическо лице бих могъл да посъветвам руския патриарх да обсъди с Путин дали жертвите на руснаците по време на Втората световна война са по-ценни, от жертвите на всички останали народи в СССР. Когато го убеди в тази истина, да заповяда отново в България.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu